Смелите дарители: нова рубрика на БДФ

01.08.2014 | Новини

Български дарителски форум стартира рубриката „Смели дарители“. Поредицата е провокирана от идеята на платформата Bolder giving и е съвместен проект с организации от Румъния, Турция и Сърбия, който цели да разкаже вдъхновяващи истории за съвременното дарителство в региона на Балканите.

Нарекохме дарителите, които ще ви представяме „смели“, защото те не просто даряват средства и лично време за определена, значима за тях кауза. Повечето от тях са изминали пътя от еднократните, емоционални дарителски жестове до концепцията да инвестират в даден проблем или сфера „стратегически“ с идеята за по-дългосрочни резултати и промяна. Поели са целия риск на това ново предизвикателство и отговорността да не се отказваш, колкото и да е трудно, защото хората, които подкрепяш, са ти повярвали и са постигнали с твоя помощ своите малки победи и промени. Изминали са и пътя на личните колебания и опасения дали да останат анонимни в това, което правят, или, натрупали повече увереност на дарители, да започнат да споделят мотивите за инвестициите си и резултатите от тях.

Историите са от първо лице или през странична гледна точка. Различни са като лична мотивация и като постижения. Всички дарители, които се съгласиха да говорят пред нас обаче, са единодушни в едно – това, което даваш на другите, ти връща усещането за личен смисъл и щастие.

Портретите ще бъдат представени съвместно с информационния портал Vesti.bg, в рубриката Благодетелство.

Прочетете първите истории от Смели дарители на сайта на БДФ.