Първа национална конференция по природни науки и иновации

21.03.2014 | Новини

На 24 и 25 март в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе първата национална конференция по природни науки и иновации. Събитието е под патронажа и с участието на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

Конференцията се организира от Сдружение на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки (СРООПН), Българска академия на науките, Институт по математика и информатика на БАН, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – Факултет по химия и фармация, Факултет по биология, Факултет по физика, Съюз на математиците в България,  Ученически институт по математика и информатика, Българска Асоциация за Информационни технологии, Сдружение на директорите на математически и природо-математически гимназии.

В събитието ще участват множество медалисти от международни олимпиади, учители от цялата страна, обучители и ръководители на националните олимпийски отбори на Република България в международни олимпиади по математика, информатика, физика, химия, биология, астрономия, математическа лингвистика и отбора на младите физици.

Конференцията се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката, СУ „Св. Климент Охридски“, Мусала Софт, Български дарителски форум и e в чест на 10-годишнината на Американска фондация за България.

За цялата история на участието на България в международни олимпиади – от 1959 г. досега, това е първото подобно събитие, в което са представени всички национални олимпийски отбори по природни науки.  Освен медалисти от международни олимпиади, ще присъстват и учители от цялата страна, обучители и ръководители на националните олимпийски отбори в международни олимпиади по математика, информатика, физика, химия, биология, астрономия, математическа лингвистика и отбора на младите физици.

Конференцията цели да провокира задълбочен и съдържателен диалог между всички участници в процеса на подготовка и участие на българските отбори по природни науки в международни олимпиади и състезания.

На 25 март от 10.00 ч., по време на Тържествена сесия, Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще награди за цялостен принос към олимпийското движение акад. Благовест Сендов, акад. Петър Кендеров и доц. Д-р Красивир Манев, както и учители, които имат особени заслуги за подготовката на  ученици, спечелили медали на  международни олимпиади по природни науки.

Програма Олимпийска конференция.