Годишни награди „Проект на годината“ 2013

17.03.2014 | Новини

Конкурсът Проект на Годината 2013 на фондация Лале се провежда за 9-та поредна година.
Церемонията по награждаване на отличениете проекти ще се състои на 24 март, от 18:30 ч., Камерна зала България, ул. Аксаков № 1, София.

Конкурсът е провокиран от множеството добри проекти, реализирани всяка година в цялата страна. Всеки един проект е дело на мотивирани хора, вложили много от себе си за успешното му изпълнение.

До 10 февруари са номинирани 20 разнообразни проекта от цялата страна. Седем от представените проекти се изпълняват в малки, а други пет проекта – в големи градове в страната. В София се реализират също седем различни проекта, а един е реализиран в няколко населени места. Проектите са номинирани от граждански организации и партньори; от членове на екипа; от клиенти, доброволци, участници в дейностите и граждани.

Надпреварата е отворена за граждански организации, които през 2013 година са изпълнявали проект за подобряване на условията, възможностите и качеството на живот на хората или на общността в дадено населено място, без разлика на размера и източника на финансирането, мястото на реализация, типа на дейностите или хората, които те обслужват.

Представените проекти се оценяват по резултатите; устойчивост на дейностите във времето; финансова ефективност; участие на целевите групи и местната общност; новаторство и приложимост на идеята в други населени места.

Отличените проекти и организации ще бъдат наградени със статуетки, специално изработени от проф. Георги Чапкънов.