Как потребителите от Дневен център „Светове“ все повече стават част от останалия свят

10.07.2014 | Новини

dneven center MariasworldГодина след откриването на Дневен център „Светове“ към фондация „Светът на Мария“ отваря врати за гости и посетители, за да видят какво са постигнали за тези 12 месеца, как са се променили – самите те и животът им, как другите гледат на тях и какви са очакванията и надеждите им.

Заповядайте на първия за тази година Ден на отворените врати в дневния център: 16 юли, от 11.00 до 15.00 ч. на адрес гр. София, кв. Гоце Делчев, ул. „Рикардо Вакарини“ № 8. Заедно с екипа на Дневния център ще може да изработите и да си вземете като подарък ароматни ръчни сапуни и прекрасни цветя от хартия.

На същата дата, като част от Дневния център ще отвори врати и единственото в София „Защитено кафене“. В него ще бъдат предложени за хората от столицата домашно приготвени кроасани, сандвичи, ароматно кафе, домашна цитронада и други освежителни напитки. Посетете кафенето и сами опитайте предложените продукти, както и оценете уменията, които са придобили в центъра, и разбира се – да Ви е истински вкусно и приятно.

Денят на отворените врати се организира в рамките на Проект „Развитие на иновативния потенциал на София, чрез насърчаване участието на хората с интелектуални затруднения в икономическия, социален и културен живот на столицата“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община Програма Европа, 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.