Координационна среща между БЧК и кампанията „Заедно в бедствието“

02.07.2014 | Новини

Днес, 2ри юли 2014 г., се проведе среща между Български червен кръст (БЧК) и Български дарителски форум, фондация „Помощ за благотворителността в България“ и представители на Обществения съвет (ОС) на кампанията „Заедно в бедствието“.

От страна на БЧК участие взеха: Христо Григоров – ген. директор на БЧК, доц. д-р Красимир Гигов, Никола Николов, Деница Баръмова, Василка Каменова и Гинка Луджева.

В срещата участие взеха и Деница Сачева, говорител на ОС на кампания „Зедно в бедствието“, Елица Баракова – Фондация „Помощ за благотворителносттта в България“ и Красимира Величкова – Български дарителски форум.

Присъстващите обсъдиха начините, по които ще се случва координацията между организациите с цел адекватно подпомагане на пострадалите от наводненията в страната. Двете организации ще работят заедно и за максимално ефективното разпределение на средствата от дарения.

В близките дни предстоят нови срещи на Обществените съвети на двете кампании. Следващата седмица, след тяхното провеждане, ще бъде дадена и съвместна пресконференция по темата.

Картината на бедстващите райони показва значителните поражения от бедствието. Дарителска подкрепа продължава да бъде необходима.

За да се включите, може да изпратите дарение чрез sms на:
Единен дарителски номер 17 777 с текст DMS VARNA
или sms на номера на БЧК 1466

Повече информация за кампаниите на:
Сайтът на ДМС
Сайтът на БЧК