„Променя ли се светът на хората с увреждания?“ – Конференция по повод две години от ратификацията на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания в България.

24.02.2014 | Новини

На въпроса „Променя ли се светът на хората с увреждания?“ ще дадат отговор неправителствени организации на и за хора с увреждания, самите хора с подобни проблеми и техните близки, политици, медии и дарители в рамките на Първата годишна Конференция по повод две години от ратификацията на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания в България.

Събитието ще се състои на 27 февруари 2014 г. от 10:00 часа в Гранд хотел София, зала „София“ с почетен гост и под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

В България Конвенцията е ратифицирана със закон, приет от 41-то Народно събрание през януари 2012 г. Днес, 2 години по-късно, отново са актуални въпросите какво реално промени този документ и дали има напредък в неговото изпълнение, какви са бъдещите смислени институционални действия, които могат да постигнат резултати и реална промяна в живота на стотиците хиляди хора с увреждания в България, техните семейства и близки, за да се почувстват те част от останалия свят.

Конференцията се организира от Фондация „Светът на Мария“ и в партньорство с Български център за нестопанско право, Български дарителски форум, Национална мрежа за децата, Фондация „Де Пасарел България“, Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения, „Глобална инициатива в психиатрията – България“.