КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” подкрепят бедстващите в наводнените райони

03.07.2014 | Новини

Jeliazko_HristovОт няколко дни в столицата, на пл. „Македония” № 1 в сградата на КНСБ функционира пункт, сформиран от

КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко

Христов” за събиране на необходими дарения за справяне с тежката ситуация, резултат от наводненията в страната.
Регионалните съвети на синдиката във Варна, Добрич и Велико Търново съдействат за преодоляването на кризисната ситуация. Предметни дарения бяха получени и в териториалната структура на КНСБ в гр. Дупница.

В събирателния пункт в централата на синдиката са получени консерви, одеяла, завивки, спално бельо, дрехи, почистващи препарати, тоалетна хартия и др.
Даренията са транспортирани на 2 юли до гр. Варна и предадени в Община Варна, Район Аспарухово, ул. „Народни будители” № 2, в помощ на пострадалите от водната стихия.

От КНСБ са закупени и разпределени по равно за Варна и Добрич 60 лопати, 40 чифта гумени ботуши, 48 чифта ръкавици за почистване, 300 маски, необходими за доброволците, ангажирани с почистването на засегнатите райони, на обща стойност 988,22 лв.

От Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” са преведени 2000 лв. по дарителската сметка на Фондация „Помощ за благотворителността в България“ в подкрепа на бедстващите.

КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” подкрепят кампаниите организирани от Български дарителски форум и Български червен кръст.

Може да направите парични дарения по сметките на:

Фондация „Помощ за благотворителността в България“
IBAN: BG50UNCR70001520942389
BIC: UNCRBGSF
Банка: УНИКРЕДИТ  БУЛБАНК  АД
Име: (ФПББ)
Основание: наводнение 2014

Български Червен кръст
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ  БУЛБАНК  АД
(За пострадалите от наводненията в страната).

Можете да помогнете също като изпратите съобщение с текст – DMS VARNA на номер 17777, обявен от Български дарителски форумилина кратък номер 1466, обявен от БЧК за всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев.
Дарените средства ще бъдат насочени към трите пострадали области – Варна, Добрич и Велико Търново.