„Колко струва да промениш света?“ – кампания на БДФ в подкрепа на редовното дарителство

20.01.2014 | Новини

На 28 януари, от 11:00 ч. в Музея по минералогия към СУ „Св. Климент Охридски“, Ректорат, Южно крило, ет. 5, ще бъде поставен старт на кампания за насърчаване на редовното дарителство, организирана от БДФ.

 

Редовното даряване на малки суми от индивидуални дарители е един от най-сериозните източници на средства за повечето организации с каузи във Великобритания, Германия, Чехия, също и в САЩ.  Тази практика позволява на организациите не само да постигат финансова стабилност при изпълнение на обществените си мисии, но създава и усещане за съпричастност в отделния човек към каузите на организациите и промяната, до която тяхната реализация води.
За съжаление голям процент от работещите и активни български граждани не даряват редовно по ред причини – или не знаят за тази възможност, или не са сигурни за какво и как да дарят, или смятат, че сумата, която биха могли да отделят месечно, е твърде незначителна за оказване на реална подкрепа.

Основното послание на кампанията е „Колко струва да промениш света? – 10 лева!”. То беше създадено с разбирането, че ако сто хиляди активни българи решат да даряват по десет лева на месец, събраните средства за една година ще са в размер на 12 милиона лева – сума, която би подкрепила множество различни каузи и би предизвикала реална промяна и развитие в живота около нас.