dm подкрепя бедстващите региони с парични средства и продукти в размер на 40 000лв. Над 10 000 предоставени продукти за пострадалите от наводненията

03.07.2014 | Новини

5 000 лв. е сумата от оборота от кампанията в Сектор „Домакински продукти“, които dm дарява за възстановяване на детска градина в Добрич, а продукти в размер на 40 000 лв ще бъдат предоставени на нуждаещите се в Добрич, Велико Търново, Килифарево и Варна. Така общия размер на предоставените помощи от dm е 45 000лв.

Веднага след катастрофалните наводнения dm организира помощ за пострадалите региони. На 20 юни след трагичните събития беше обявено набирането на средства чрез процент от оборота на сектор „Домакински продукти“. За периода 21-27 юни събраната сума е на стойност 5000лв. Ръководството на dm реши, че тези средства ще бъдат дарени за реставриране на Централна детска градина №24, Приказен Свят в град Добрич.

Голяма част от пострадалите са загубили своите домове и личните си вещи. След изриване на калта и дезинфекцирането на къщите най-необходимите продукти в бедстващите региони са тези за лична хигиена, почистващи препарати, както и бебешки храни и консумативи. „Това е най-малкото, с което можем да помогнем на хората, изгубили цялото си имущество и своите домове след бедствията“, обяснява прокуриста Цонка Иванова.

Приблизително 10 000 продукта (над 15 палета) в размер на 40 000лв – пелени, продукти за лична хигиена, прахове за пране, почистващи препарати, храна за бебета, грижа за тяло, както и препарати срещу инсектициди – се предоставят в пострадалите райони – Варна, Добрич, Велико Търново. Dm предоставя помощта на сдружение Български дарителски Форум и фондация „Помощ за благотворителността в България” – организатори на дарителската кампания „Заедно в бедствието“, чрез който продуктите да достигнат до пострадалите хора. Продуктите по градове се изпращат както следва: Варна на 3 юли, Велико Търново на 9 юли и Добрич на 10 юли.

Всички предоставени продукти ще бъдат разпределени и раздадени на място от доброволци и партньорски организации, спрямо индивидуалните нужди на пострадалите хора.

Може да се включите в кампанията като изпратите дарение чрез sms на Единен дарителски номер 17 777 с текст DMS VARNA или sms на номера на БЧК 1466

Повече информация за кампаниите на сайта на DMS и БЧК.