БДФ с награда за най-добра кампания на НПО на годишните награди „Заедно“

04.07.2014 | Новини

На официална церемония Фондация „Работилница за граждански инициативи“ отличи най-добрите благотворителни кампании за изминалата година.

Български дарителски форум заедно с групата доброволци Refugees support group спечелиха наградата в Категория „НАЙ-ДОБРА КАМПАНИЯ НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ“  за кампанията „В помощ на бежанците“, реализирана в края на миналата и началото на тази година съвместно с членовете на БДФ.

Церемонията по награждаването се проведе на 3 юли във Виваком Арт Хол в София. За девета поредна година, чрез наградите „Заедно“ в благотворителността, фондацията отбеляза усилията на гражданските организации да получат финансова подкрепа и медийното отразяване на тенденциите в дарителството.

Тази година церемонията насочи вниманието към развитието на организациите в опитите си да привлекат средства и да финансират различни каузи в сферата на благотворителността в България, както и към тенденциите и проблемите, които са срещнали.

Победителите в отделните категории са:

Категория „НАЙ-ДОБРА КАМПАНИЯ НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ“ – „В помощ на бежанците“ на Български дарителски форум, Група доброволци Refugees support group

Категория „НАЙ-ДОБРО СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ БИЗНЕС И НПО“ – Кариера в ИТ“ на  Сдружение на възпитаниците на Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ и Майкрософт България.

Категория „НАЙ-ЕФЕКТИВНА КАМПАНИЯ“ – Дарителски кръг „За Габрово!“ на  Обществен дарителски фонд – Габрово

Категория „ИНДИВИДУАЛЕН ДАРИТЕЛ С КАУЗА“  –  Д-р Милен Николаев Врабевски за инициативата „Път към университета“

Kатегория „НАЙ-ДОБРА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА“ – „Тази Коледа чудесата правите вие“ на Фондация „За нашите деца“

Медийни награди:

–          МЕДИЯ – Информационен портал Vesti.bg

–         ЖУРНАЛИСТ – Ангелина Генова, Dnevnik.bg

Награда за ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ, ПРОВОКИРАЩА ДЕБАТ

Деница Сачева и Владимир Шопов

Повече информация за наградите „Заедно“, можете да намерите на сайта на ФРГИ – www.wcif-bg.org