Фондация „Помощ за благотворителността в България“ обявява конкурс за стипендианти на програма „Готови за успех“ за учебната 2014-2015 учебна година

26.08.2014 | Новини

bcaf_gotovizauspehПрограмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове. Стипендиите са годишни и се присъждат след конкурс на ученици от 12 клас и на студенти с високи постижения.

Стипендиите са в размер на 2000 лв. годишно за студентите (200 лв. месечно) и 1000 лв. за учениците (100 лв. месечно) и е осигурена за 10 учебни месеца.

Изискването към учениците е да имат успех от предходната година не по-нисък от отличен 5.50, а към студентите – не по-нисък от 5.00.

Необходимите формуляри могат да бъдат изтеглени от сайта на ФПББ. Срокът за подаване на документи е 6 октомври 2014 год.

Стипендиите „Готови за успех“ се връчват от 2006 г. Те са уникални защото средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения – от фирми и от частни лица, и водещия критерий е успеха на кандидатите. Програмата подкрепя младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключително добри постижения и отличен успех. В този смисъл програмата е и предприемаческа.

Посланици на добра воля на програма „Готови за успех“ са журналистите на Нова ТВ Христо Калоферов и Мирослава Иванова и актрисата Албена Михова.