Уникредит, БЦНП и ПАЦЕП награждават най-добрите бизнес идеи на НПО

18.02.2014 | Новини

Предстои официалното награждаване на най-добрите бизнес планове на неправителствени организации, участвали в програмата за социално предприемачество, организирана от Фондация „Български център за нестопанско право“ (БЦНП), Фондация „Програмен и аналитичен център за европейско право“ (ПАЦЕП) и фондация „Уникредит“, с подкрепата на фондация „Америка за България“.

Целта на конкурса е да стимулира неправителствените организации да започнат стопанска дейност, свързана с мисията си и да търсят устойчивост в постигането на целите си в полза на обществото.

Наградният фонд за програмата през 2013-2014 година е в размер на 30 000 лева. Победителят ще получи 12 000 лева, а гражданските организации, класирани на второ и трето място – съответно по 9 000 лева за осъществяване на бизнес идеите си. Голямата награда ще бъде връчена на победителя от главния изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк“ (България) Левон Хампарцумян.

Сред номинираните организации са Фондация Animal Rescue (София), Сдружение Прегърни ме (София) , Фондация „Сийдър“ (София), Фондация ЕКИП (София), Сдружение Трансформатори (София), Сдружение Закрила, Обич и Вяра (Търговище), НЧ „Съгласие 1905“ (Българово) и Сдружение „Три Шест Пет“ (София).

Събитието ще се проведе на 20 февруари 2014 г., четвъртък, от 17.00 ч. в Гранд хотел София, зала „Триадица“.