За втори път „Борса на проекти и идеи” в София

27.06.2013 | Новини

Втора годишна „Борса на проекти и идеи” се проведе в централното фоайе на СУ „Св. Климент Охридски” на 25 юни. Борсата събра бизнес и граждански организации от София, които намериха разнообразни практически възможности за взаимноизгодно сътрудничество като обменяха стоки, услуги, материали, контакти, доброволен труд.

Борсата бе осъществена от Фондация Лале в сътрудничество с Българска стопанска камара, Бизнес Парк София, Български дарителски форум и с подкрепата на СУ „Св. Климент Охридски”, който безвъзмездно предостави залата за събитието. Борсата бе организирана изцяло на доброволни начела от хора от различни сектори, като всеки имаше своя задача. Люба Йорданова, журналист от вестник Капитал бе водещ на събитието; доброволци на Фондация „Ейнджълс” бяха счетоводители; Боряна Кирилова и Ангелина Иванчева от Български дарителски форум бяха посредници на борсата и помагаха за осъществяването на контактите между участниците. Доброволците на Фондация „Позитивни 365” посрещаха и регистрираха гостите.

Мария Петкова от Фондация Лале откри борсата, която продължи малко повече от час. Участниците се запознаваха, разменяха контакти, информация за налични и търсени ресурси, предложения и идеи за взаимноизгодно сътрудничество. След финалния гонг бяха отчетени резултатите – 36 формално сключени сделки. Освен тях бяха направени още десетки уговорки за срещи и договаряне на бъдещи съвместни дейности.

Сключените сделки включват: експертиза и консултации за архитектурни решения, кариерно развитие, рекламни стратегии и писане на проекти; разпространение на информация сред мрежи от контакти; счетоводни услуги; реклама; доброволен труд; организиране на тим билдинг; предоставяне на зали, споделени офиси, техника, мебели, лекарства, канцеларски материали и др.

Някой от участниците вече имаха опит от предната борса в София, други се включиха за първи път. От гражданските организации най-много сделки сключиха Фондация „Позитивни 365”;  Българска организация за доброволно кръводаряване и Сдружение „Екофорум за устойчиво развитие”.

Най-активни от бизнеса бяха Интерамерикан и Алфафинанс Холдинг, които участват за втора година, и фирма „Сибир Балкан” ООД.