Във VIVACOM Art Hall ще бъде представена изложбата „Нови гледни точки в китайското съвременно изкуство“

15.04.2013 | Новини

На 15 април oт 18:30 часа във VIVACOM Art Hall ще бъде открита изложбата „Нови гледни точки в китайското съвременно изкуство“, с която ще стартира второто издание на международния фестивал за съвременно изкуство Sofia Contemporary.

Изложбата е първата световнозначима, пътуваща експозиция на китайско съвременно изкуство в Източна Европа, която ще бъде показана премиерно в София в периода 15 април – 28 май и след това ще обиколи Европа.

Чрез творбите на над 40 от най-добрите автори на китайското съвременно изкуство, кураторът на изложбата Син Донг Ченг ще представи един различен поглед върху изкуството на изтока и ще зададе въпроси за личностната идентичност, социалната ирония и връзката между традиционното и модерното. В изложбата ясно ще бъде усетено влиянието на социалните и политически промени в китайското общество през последните десетилетия и досега на китайските артисти до изкуството на запада. На тези теми ще изнесе лекция кураторът и по време на срещата си с българската публика в четвъртък, 18 април, от 18:00 часа във VIVACOM Art Hall с вход свободен.