Нов проект на Фондация УниКредит в България

19.06.2013 | Новини

Фондация УниКредит е сред организаторите на програмата за социално предприемачество за нестопански организации за 2013-2014 г. За трета поредна година конкурсът, иницииран от Български център за нестопанско право (БЦНП), има за цел да събере и отличи най-добрите бизнес планове, подготвени от фондации и сдружения. Заедно с УниКредит Булбанк, Фондацията ще е партньор на БЦНП в търсенето на най-добър бизнес проект със социална кауза.

Дарението за наградния фонд на конкурса е в размер на 70 хил. евро за период от три години. За последните 10 години Фондация УниКредит е дарила за значими социални каузи в България близо 800 000 лева и общо над 31 млн. евро за благотворителни проекти в Европа и Африка .

Съгласно подписаното споразумение за сътрудничество между Фондация УниКредит и БЦНП, двете организации ще си партнират през следващите три години с цел да насърчат бизнес мисленето сред представителите на нестопанския сектор. Като част от партньорството, Фондация УниКредит ще осигурява половината от наградния фонд на конкурса в размер на 30 хил. лв. до 2016 г., а експерти от УниКредит Булбанк ще се включат в обученията по програмата.

Всички представители на нестопанския сектор имат възможност да кандидатстват в тазгодишното издание на конкурса до 28 юни 2013 г, а с изискванията могат да се запознаят на сайта на БЦНП (http://www.bcnl.org/bg/news/1124-програма-за-социално-предприемачество-за-нестопански-организации.html). Най-добрите предложения за започване на нов, свързан с мисията им бизнес, подготвени от нестопански организации, ще получат парична премия от наградния фонд на конкурса, която да използват като първоначална инвестиция.

Още информация