300 погледа към филантропията

23.05.2013 | Новини

Близо 300 фотографии се състезават в тазгодишното второ издание на конкурса  „Благотворителността през обектива” 2013. Той е организиран
от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България”. Има за цел да визуализира и популяризира различните „лица“ на благотворителността и промяната, която тя носи.

Участниците се състезават в 9 категории и за една Награда на публиката. Гласуването за нея започва утре (24-ти май) и ще продължи до 3 юни.
На сайта на конкурса с бутон “ХАРЕСВАМ” всеки може да посочи своя фаворит. Победител ще бъде фотографията, събрала най-много гласове.

Снимките ще оценява жури в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Веселин Боришев, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Николай Василев, Явор Попов.

Наградите за победителите са осигурени от спонсорите на конкурса
Аурубис България и Софарма. В категорията „Благотворителността през погледа на
децата“ победителят ще получи фотоапарат от Olympus. Наградата в категория
„Благотворителност и екология“ е уикенд за двама, предоставен от Одисея Ин.
Спечелилият в категория „Фоторазказ за благотворителността“ ще получи наред с
паричната награда и годишен абонамент за списание „Фотомания”.

Тази година най-силен интерес от страна на авторите има към категориите „Благотворителност и екология“, “Благотворителност и култура“, „Благотворителност и социална подкрепа“ и „Фоторазказ за благотворителността“.  Повече на брой са и заснетите прояви на корпоративно доброволчество. В конкурса участват предимно млади хора – най-младият състезател е на 10 години.

Церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 2 юли т.г., а техните снимки ще бъдат подредени в изложба, която можете да видите от 2-ри до до 8-ми юли във VIVACOM Art Hall.
Отличените фотографии ще бъдат публикувани и в специален каталог към културно-информационния гайд „Програмата”. Изложбата ще пътува из страната – в общини, които са спечелили конкурс да я представят пред местна аудитория.

Спонсори

 

С подкрепата на

Фондация „Америка за България“

Партньори на конкурса

Основен медиен партньор

Медийни партньори на конкурса