SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК СЕ ВКЛЮЧВА В „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА” С НАД 20 ЛОКАЦИИ

22.03.2013 | Новини

И тази година Societe Generale Експресбанк ще участва в една от най-мащабните международни инициативи за опазване на околната среда – „Часът на земята”. Включването в инициативата е част от партньорската програма на банката с международната природозащитна организация WWF.

За разлика от 2012, когато финансовата институция загаси светлините в двете си централи във Варна и София, през 2013 г. Societe Generale Експресбанк ще участва в световната инициатива с над 20 локации, включващи и офисите на банката в градовете Пловдив (централен клон), Хасково, Смолян, Сандански, Стара Загора (централен клон), Бургас (всички офиси), Разград, Плевен (централен клон), Велико Търново, Горна Оряховица, Габрово, Севлиево, Луковит, Враца, Монтана, Видин и Ботевград.
Започнал през 2007 г. в Сидни, през последните години „Часът на Земята“ се превърна в една от най-мащабните инициативи за опазване на околната среда. През 2012 г. в инициативата участваха 152 страни от целия свят.
По време на „Часът на Земята“ хора от цял свят символично гасят осветлението в домовете си, а фасадите на знакови сгради притъмняват. Идеята на кампанията е да привлече общественото внимание върху проблемите с климатичните промени и свърхупотребата на ресурси.