Представяне на пълното тритомно издание на Енциклопедия „Дарителството: Дарителски фондове и фондации в България 1878 – 1951 г.“

18.03.2013 | Новини

Български дарителски форум и Американска фондация за България ще представят пълното тритомно издание на Енциклопедия „Дарителството: Дарителски фондове и фондации в България 1878 – 1951 г.“.

Събитието  ще се състои на 21 март, (четвъртък), от 17:00 часа, в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, 2-ри етаж, фоайе, бул. „Васил Левски” 88, София.

Енциклопедията разказва за дарителските жестове на известни и не дотам познати политици, общественици, предприемачи и обикновени граждани, които на практика са построили голяма част от съвременна България.

Историите са толкова различни, многобройни и вдъхновяващи, че има смисъл да бъдат припомняни и представяни през различна призма и гледни точки.
Този път Енциклопедията ще бъде представена от литературния критик и историк проф. Михаил Неделчев, в качеството му на наследник на един от дарителите, за които разказва изданието, от изпълнителния директор на Института за пазарна икономика Светла Костадинова и от председателя на Държавна агенция “Архиви” доц. д-р Мартин Иванов.

Енциклопедията е създадена от екип учени от БАН и издадена от Български дарителски форум със спомоществователството на Американска фондация за България.