Победителите в конкурса за кратко видео на Da Fest са обявени

11.09.2013 | Новини

Организаторите на международния фестивал за дигитално изкуство DA FEST и Societe Generale Експресбанк – партньор на събитието през 2013 г., обявиха тримата финалисти от конкурса за кратко видео на тема „Всичко е добре, когато започва добре”.

В него се включиха близо 60 участника – студенти, професионалисти и любители, които представиха своята интерпретация по темата.
Организаторите от DA FEST избраха Мария Македонска с филма „Да върнем бъдещето”. Стефан Тонев с неговото видео „Franky’s wine” получи наградата на Societe Generale Експресбанк, в качеството й на инициатор на конкурса, а наградата на феновете на Facebook страницата „Обичам съвременното изкуство” отиде при Анна Николова с филма „Усмихнат до безкрайност”.


Идеята зад конкурса „Всичко е добре, когато започва добре” беше да се представят истории от ежедневието по забавен начин с различни неочаквани обрати. Всички истории протичат в обратен ред, започвайки от края с позитивно преживяване и връщайки се назад във времето. Участниците в конкурса са имали пълна свобода за интерпретация на темата, използвайки различни средства за визуализация.

Всички предложения за конкурса могат да се видят в приложението на Facebook страницата „Обичам съвременното изкуство”.