ПЛАТФОРМАТА „МЯСТО ЗА СРЕЩИ” НА ГАЛЕРИЯ „ВАСКА ЕМАНУИЛОВА” ПОДКРЕПЯ МЛАДИ АВТОРИ И СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО

08.03.2013 | Новини

На 7 март филиалът на Софийска Градска Галерия – галерия „Васка Емануилова”, откри първата изложба за 2013 г., която е част от платформата „Място за срещи”. Съвместно със своя партньор Societe Generale Експресбанк, галерията представи най-новия проект на младия автор Борис Праматаров „Зъл двойник”. Изложбата е курирана от Десислава Панчева (Dssy Mssy), която през април 2011 г. създаде „Хип хип ателие” в София. Борис Праматаров завършва наскоро Националната Художествена Академия, но зад гърба си вече има натрупан опит от специализации в областта на илюстрацията, участия в конкурси и изложби. Той е стипендиант на Societe Generale Експресбанк от 2012 г. с участието си в изложбата на млади творци от Академията в Дом Витгенщайн, Виена. Борис е сред първите десет автори, номинирани в конкурса „Млади таланти” на 40-ти международен фестивал за
изкуството на комикса в Ангулем, Франция.

През изминалата година неговата самостоятелна изложба „Tormentor” бе показана в „Хип хип ателие”, София.

Продължавайки съвместната си работа с куратора Десислава Панчева, настоящият проект е новата му мащабна инициатива, която се реализира едновременно в пространството на галерията и под формата на графична книга.
Първата изложба от платформата „Място за срещи” бе открита от Аделина Филева, директор на Софийска Градска Художествена Галерия, Светослав Кокалов, ректор на Националната Художествена Академия, и Мартин Заимов – председател на Надзорния съвет на Societe Generale Експресбанк в присъствието на над 100 гости и почитатели на съвременното изкуство.

Експозицията е отворена за посетители до 7-ми април 2013 в галерия „Васка Емануилова” .