Ден на отворените врати в дневен център „Светът на Мария“

23.09.2013 | Новини

Дневен център „Светът на Мария“ ще отвори врати за 2 ри път, за да запознае с дейността си всички, които имат интерес.
Заповядайте на 24 септември 2013 г., вторник, от 11.00 до 13.00 ч. в гр. София, кв. Гоце Делчев, ул. Рикардо Вакарини № 8.

В Дневния център, проект на Фондация “Светът на Мария“, млади хора с интелектуални затруднения имат възможност да придобият трудови навици и да развият умения, необходими за справяне в ежедневието.

В рамките на два часа ще имате възможност да се включите в основните дейности на центъра. Виктор и Ради, двама от младежите с интелектуални затруднения ще покажат как се правят ръчни ароматни сапуни. Ани и Иван ще демонстрират как се правят прекрасни ароматизатори, и ще може да си изберете ръчнонаправени опаковки за изработените сапуни.
Росен, Иво и Вили, работещи в професионалната кухня, ще приготвят специално за посетителите на центъра ароматно кафе, прясно изпечени кроасани и други сладкиши.

Заедно с Институт за съвременно изкуство и терапия ЛИБЕРА в 11.30 ч.  ще се проведе барабанен кръг (drum circle) с участието на хората с интелектуални затруднения и всички гости. Барабаненият кръг ще бъде воден от Мартин Иванов – композитор и диригент, завършил престижния Berklee College of Music, Бостън, University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция).

Денят на отворените врати се организира по Проект „Да живеем заедно – активно участие на хората с интелектуални затруднения в социалния и културен живот на София“  с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа, 2013 г. и  се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019 г.