„Ето нашата кауза“ – представяне на студентски видео клипове за благотворителни каузи (съвместна стажантска програма на ФПББ и НБУ)

21.06.2013 | Новини

Фондация „Помощ за благотворителността в България” и Департамент „Кино, реклама и шоубизнес”, Нов български университет (НБУ), отправят покана до всеки, който желае да посети „Ето нашата кауза” – представяне на студентски видео клипове за благотворителни каузи.
Събитието ще се състои на 28 юни 2013 г. от 11.00 ч. в зала 405, 1-ви корпус на НБУ.

Ще бъдат представени 8 видео клипа, заснети от студенти в рамките на съвместната стажантска програма. На представянето са поканени студенти от НБУ и организациите, чиито каузи ще се представят, както и медии.

Групата от 8 студенти от 2, 3 и 4 курс ще споделят как са протекли снимките и какви са впечатленията им от посетените общо 21 организации, които набират средства за обществено значими каузи. Представените организациите са от София, Стара Загора, Бургас, Шумен, Драгоман, с. Скравена и с. Гурмазово. Работят в следните области: – здравеопазване, деца и възрастни с увреждания, деца, лишени от родителски грижи, опазване на околната среда, образование и човешки права. Стажантите работят под ръководството на проф. Людмил Христов, ръководител на департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, НБУ.

Целта на програмата е повече видимост и покана към желаещите да дарят и помагат: организациите са включени в онлайн Дарителската платформа на ФПББ, която предлага разнообразни каузи и различни механизми за даряване – онлайн дарителство, дарителство по ведомост, по банков път, SMS дарителство, корпоративни дарения и фирмени програми, доброволен труд.  През 2012 ФПББ е успяла да привлече 1 566 625 лв. дарения за каузите, които подкрепя.

Съвместната стажантска програма на ФПББ и НБУ е част от „Да постигнем повече!” – програма за обучение и подкрепа на организации в набиране на средства, финансирана от фондация „Америка за България”.