Стартира национална кампания „Място в сърцето“

01.10.2013 | Новини

Националната кампания на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – „Място в сърцето“ е инициатива, която се провежда за първи път и има за цел да подкрепи проекти, свързани с възстановяване на емблематични за местната общност средища и сгради.

Кампанията стартира на 1 октомври 2013 година и ще продължи в рамките на една година. Дванадесет областни града със своите важни за общността места ще се борят за едно „Място в сърцето“ през този период.

Инициативата ще протече в няколко етапа като целта е да се съберат интерсни и важни за развитието на съответните градове проекти и да се отпусне финансиране за обновяване, ремонт или реконструкция на местата. Етапите са пет – информационна кампания, изпращане на предложения, гласуване за избраните проекти, набиране на средства и реализиране на проектите.

В кампанията няма да се подкрепят стартиращи проекти, които имат нужда от финансиране за цялостно изграждане. Реализирането на проектите Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще осъществява в екип с гражданските сдружения и Обществени фондации по места, както и със съдействието на местната власт.