ПФК Левски сбъдва мечти

18.11.2013 | Новини

На 19 ноември 2013 г., в 11:00 ч. в Дневен център за хора с интелектуални затруднения „Светове“ гр. София, кв. Гоце Делчев, ул. Рикардо Вакарини № 8 ще гостуват Орлин Старокин,  старши треньора Тони Здравков и  други футболисти от футболен клуб Левски.

А причината е Тодор. На 31 години е. Неговият свят е футболът и по-конкретно  ПФК Левски. Знае много за отбора. Бил е на почти всички техни мачове, включително от Шампионската лига и Лига Европа. Страстта към футбола и Левски идва от неговата майка, Лидия. Тя от своя страна расте в семейство на запалянковци. Майка й също е била редовен зрител на стадионите, а баща и е бил в ръководството на Спартак Варна.
Тошко, както го наричат всички в Дневен център за хора с интелектуални затруднения „Светове“, говори трудно и има нужда от специално внимание и обучение. Когато обаче заговори за футбол, сякаш всички негови задръжки падат. Любимец му е № 6 –  Орлин Старокин. Когато разказва за него широка усмивка грейва на лицето му.
Дневният център, който посещава Тошко, е проект на Фондация „Светът на Мария“. В него млади хора с лека до умерена степен на интелектуални затруднения се учат на социални, битови и трудови умения. Освен това Фондацията се стреми да развива пълния потенциал на всеки един от потребителите си, вслушвайки се в неговите мечти и желания.
Мечтата на Тошко е да види 6-тицата на Левски отблизо и да поговори с него. Благодарение на социалната ангажираност на ръководството на отбора и на самите футболисти, Старокин и негови съотборници ще посетят Дневен Център за хора с интелектуални затруднения „Светове“ и ще сбъднат една голяма мечта.
Заповядайте в Дневния център, за да видите радостта на Тошко и неговите приятели от срещата с техните любими футболисти.