Приключи конкурсът на БДФ за изготвяне на проект за популяризиране и рекламна стратегия на кампания за набиране на средства

27.03.2013 | Новини

Целта му е да подкрепи създаването на рекламна стратегия на кауза на гражданска организация. Така каузата получава възможност да бъде популяризирана широко в общественото и медийното пространство и да се проследи ефекта и успеха й, вследствие на достъпа до по-широк кръг дарители.

За победителя БДФ осигурява финансиране в размер на десет хиляди щатски долара.

В конкурса участваха 5 организации. Техните предложения бяха оценени от експертно жури в състав: Любомир Аламанов (APRA Porter Novelli), Мария Гергова (United Partners), Михаил Стефанов (Фондация A 21), Николай Бойков (All Channels), Яна Бюрер Тавание (Български хелзинкски комитет).

Победител в конкурса е проектът на фондация „Светът на Мария” . Тя предложи комуникационна и рекламна стратегия за набиране на средства за подпомагане на функционирането на Дневен център за хора с интелектуални затруднения.

Конкурсът е част от проекта „Държавата и кампаниите за набиране на средства”. Той цели да анализира ефективността, прозрачността и медийното отразяване на три публични кампании за набиране на средства, организирани от държавни структури: Българската Коледа, Кампанията на МВР за децата на загиналите и пострадали полицаи и пожарникари, Кампанията на Столична община „Да бъдем по-добри”.