Конкурсът за доброволческа инициатива 2013 събра 55 инициативи от цялата страна

25.11.2013 | Новини

55 инициативи от цялата страна бяха номинирани в тазгодишния национален конкурс Доброволческа инициатива 2013.
Конкурсът, организиран от Фондация Лале и Национален алианс за работа с доброволци през месец април, беше отворен за организации и групи, които през настоящата 2013 година са реализирали своя доброволческа инициатива без значение на място и време на реализация, цел и начин на организация на събитието, източници на финансиране, брой и възраст на доброволците.

Представените инициативи са осъществени от местни доброволци в 32 населени места, като десет от тях са в София, а пет са реализирани в цялата страна. Номинираните доброволчески дейности са организирани от граждански организации, неформални сдружения, бизнес компании, читалища, училища и отделни граждани.

Най-добрите инициативи ще бъдат определени на основа на: резултатите, значението за хората в общността; броя и характеристиките на участниците; значението на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците и финансовата ефективност, от жури в състав:
Иван Станчов, основател и председател на УС на Фондация „Карин дом”; Бойко Станкушев, член на УС на Българска Национална Телевизия; Люба Йорданова, журналист във вестник Капитал. Отличените организации ще получат сертификат и материална награда във форма на инвестиция в развитието на доброволците и организацията. Церемонията за обявяване и връчване на наградите ще се състои в началото на декември.