Фотографията „Майстор Боян и совата“ печели наградата на публиката във фотоконкурса „Благотворителността през обектива“

04.06.2013 | Новини

Авторът й е 12 годишният Ивайло Атанасов, а снимката е направена в село Кърнаре, в „Къщата на занаятите“.  Майстор Боян предоставя необходимите материали и инструменти на гостите на къщата. Под неговото вещо ръководство всеки може да си изработи дърворезба или глинен съд и да го вземе за спомен. Обучението, материалите и всичко останало е подарък от майстора.

300 фотографии се състезават в тазгодишното второ издание на фотоконкурса  „Благотворителността през обектива”. Той е организиран от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България”. Има за цел да визуализира и популяризира различните „лица“ на благотворителността и промяната, която тя носи.

Снимката, която спечели наградата на публиката, беше избрана с 1672 гласа от всички 6692 вота. Онлайн гласуването в сайта на конкурса www.blagobektiv.org продължи от 24-ти май до 3-ти юни.

Наред с наградата на публиката, участниците се състезават в още 9 категории, които ще бъдат оценени  от  жури в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Веселин Боришев, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Николай Василев, Явор Попов. Победителите ще станат известни на 7-ми юни.

Наградите за тях са осигурени от спонсорите на конкурса Аурубис България и Софарма. В категорията „Благотворителността през погледа на децата“ победителят ще получи фотоапарат от Olympus. Наградата в категория „Благотворителност и екология“ е уикенд за двама, предоставен от Одисея Ин. Спечелилият в категория „Фоторазказ за благотворителността“ ще получи наред с паричната награда и годишен абонамент за списание „Фотомания”.

Церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 2 юли т.г., а техните снимки ще бъдат подредени в изложба, която можете да видите от 2-ри до до 8-ми юли във VIVACOM Art Hall. Отличените фотографии ще бъдат публикувани и в специален каталог към културно-информационния гайд „Програмата”. Изложбата ще пътува из страната – в общини, които са спечелили конкурс да я представят пред местна аудитория.

Фотоконкурсът се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за
България“.

Партньори на конкурса са: ФОТО ФОРУМ, Българска фотографска академия
Янка Кюркчиева
, VIVACOM Art Hall, Българско фотографско сдружение, София 2019.

Медийни партньори са: БНТ, ФОТОмания, Програмата, НПО портал, Teacher.bg, в. Труд, OFFRoad Bulgaria, Vesti.bg.