Победителите във фотоконкурса „Благотворителността през обектива 2013″ вече са известни

03.07.2013 | Актуално, Награди, Новини

 

На 2 юли във VIVACOM Art Hall се проведе церемония по награждаването на победителите във второто издание на фотоконкурса „Благотворителността през обектива 2013″.

Те получиха своите награди и признанието на журито и публиката, и споделиха емоции и надежди, свързани с каузите и благотворителността. Пълен списък на наградените, можете да видите в сайта на конкурса www.blagobektiv.org

Изложбата на номинираните фотографии ще остане в галерията до 8 юли, а след това ще пътува из страната. Отличените творби са публикувани и в специален каталог към културно-информационния гайд „Програмата“.

Близо 300 фотографии се състезаваха в тазгодишното второ издание на фотоконкурса „Благотворителността през обектива“. Той е организиран от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България“, с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Има за цел да визуализира и популяризира различните „лица“ на благотворителността и промяната, която тя носи.

Фотографиите бяха оценени от жури в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Веселин Боришев, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Николай Василев, Явор Попов.

Наградите са осигурени от спонсорите на конкурса Аурубис България и Софарма. В категорията „Благотворителността през погледа на децата“ победителят получи фотоапарат от Olympus. Наградата в категория „Благотворителност и екология“ е уикенд за двама, предоставен от Одисея Ин. Спечелилият в категория „Фоторазказ за благотворителността“ получи наред с паричната награда и годишен абонамент за списание „Фотомания“.

Партньори на конкурса са: ФОТО ФОРУМ, Българска фотографска академия Янка Кюркчиева, VIVACOM Art Hall, Българско фотографско сдружение.

Медийни партньори са: БНТ, ФОТОмания, Програмата, НПО портал, Teacher.bg, в. Труд, OFFRoad Bulgaria, Vesti.bg.

Снимки от церемонията може да видите ТУК