Церемонията по връчване на наградите в конкурса „НАЙ-ГОЛЯМ КОРПОРАТИВЕН ДАРИТЕЛ” 2012

14.11.2012 | Новини

За седма поредна година Български дарителски форум ще връчи наградите „НАЙ-ГОЛЯМ КОРПОРАТИВЕН ДАРИТЕЛ” 2012 г.
Церемонията ще се състои на 15 ноември от 17:00 часа в сградата на Президентството на Република България, бул. „Княз Дондуков”, №2.

Конкурсът отличава компаниите в страната ни, които имат активна социална политика и устойчиво инвестират в значими обществени каузи, и така налагат стандарти за отговорно и прозрачно бизнес-дарителство.
Призовете в състезанието са количествени (по инвестирани средства, стоки, време и услуги във важни обществени каузи) и качествени –  излъчват победителите според качествата на техните социални програми и проекти.

Журито, което с гласа си определя качествените награди, е в състав: Валентин Георгиев – Американска търговска камара, Габриела Маринова – Български форум на бизнес лидерите, Десислава Тальокова – Фондация Америка за България, Екатерина Попова – в. Капитал, Максим Майер – списание Мениджър, Марио Гаврилов – БНТ, Марина Стефанова – Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Светла Костадинова – Институт за пазарна икономика.

Тази година наградите на победителите ще връчат министри, които имат специален принос за подобряване на средата за благотворителност в страната ни: Десислава Атанасова, министър на здравеопазването, поради приноса й за премахването на лимита за лечение на деца, наложен на център „Фонд за лечение на деца” от Министерски съвет през миналата година и Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС, за създаването на Стратегия за развитие на гражданските организации в България. Останалите връчващи награди са хора извън политиката, получили дарителска подкрепа, благодарение на която са постигнали успех или са имали шанс да променят живота си.

Наградите „НАЙ-ГОЛЯМ КОРПОРАТИВЕН ДАРИТЕЛ” се връчват в още 5 страни от Централна и Източна Европа – Полша, Русия, Словакия, Унгария и Чехия и идеята им е да насърчават корпоративната филантропия в полза на обществото.

Достъпът до събитието е ограничен: с предварителни покани и поименен списък.