VIVACOM награди с безплатен интернет 4 български читалища

19.03.2012 | Новини

Безплатен интернет за една година е специална награда, осигурена от VIVACOM, която операторът връчи на четири български читалища, участвали в конкурс „Агора“. Официалната церемония за избор и награждаване на победителите и отличаване на инициативите за особен принос се проведе през изминалата седмица в хотел „Дедеман Принцес“.

В тазгодишното издание на надпреварата бяха включени предложения за практики и инициативи на читалища, които през 2011 г. са стимулирали участие на гражданите в решаване на проблеми на общността, отговорили са на реални нейни потребности, мобилизирали са подкрепа за различни каузи, повишили са солидарността и доверието и са подпомогнали изграждането на активни общности за местно развитие.

Победителите в конкурса са националният фолклорен фестивал „Фолклорен извор 2011” с организатор – читалище „Светлина – Царевец 1927“ от с. Царевец, проектът „Многофункционална камерна зала” на читалеще „Васил Левски-1861″ от Карлово, проектът „Провеждане на Северен фестивал на любителските читалищни театри „Звезден прах“ на читалище „Борба 1896“ от Кнежа и инициативата “Деца помагат на дете за дом без насилие” на читалище „Х.Н.Д.Палавеев – 1869“ от Копривщица.