УниКредит дава шанс на млади творци да се представят в най-новата галерия за съвременно изкуство у нас

12.01.2012 | Новини

УниКредит открива най-новата галерия за съвременно изкуство у нас – УниКредит Студио. България  е избрана сред повече от 20 европейски държави за домакин на първото УниКредит Студио в Централна и Източна Европа, след създадената в Италия галерия. Това, което отличава УниКредит Студио от останалите галерии, е, че в него ще представят творбите си само млади автори и куратори.

„Така даваме шанс на творци, които все още не са представени в частни галерии, да бъдат забелязани и оценени“, обясни Жан-Клод Мoскони, директор на „Артистични и културни проекти“ на УниКредит. Галериите от мрежата на УниКредит Студио се откриват във филиали на УниКредит.

За България домакин на инициативата ще е Бизнес центърът на УниКредит Булбанк, (на ул. „Княз Александър 1“ 12 (срещу Телефонната палата). Локацията е избрана, защото е на удобно място, в сърцето на града и е в съседство с утвърдената Софийска градска художествена галерия. 

Първото УниКредит Студио се открива в София с изложбата Банка на бъдещето“, курирана от Вера Млечевска. Изложбата е посветена на възприятието за време, а двама от четиримата млади художници са българи – Бора Петкова и Станимир Генов. Освен тях, със свои творби, реализирани специално за събитието, ще се включат и Агнешка Курант (Полша) и Кейджиро Сузуки (Япония).

Изложбата „Банка на бъдещето” е отворена за широката публика от 12 януари до 4 март 2012 г.

Вход свободен