БДФ проведе първата за 2012 г. среща на своите членове с фокус върху зелените инвестиции и отговорното еко поведение

25.01.2012 | Новини

Традиционно Форумът събира своите членове да дискутират и обменят опит в теми от различни сфери, които те самите идентифицират като значими. Фокусът на първата за тази година среща беше по идея на „Аурубис България”.

Компанията представи различните  инициативи под шапката на своя „Зелен проект” (от събития, които промотират зелената идея сред децата в общините „Пирдоп” и „Златица” до реновиране на пешеходни и колоездачни алеи и до мерки, които глобално намаляват отпечатъка от дейността й върху околната среда) и посочи мотивите си непрестанно да инвестира средства и усилия в тази посока.

Сред останалите лектори на срещата бяха представители на WWF България и фондация Екообщност, които обобщиха опита си в работата с бизнеса, посочиха параметрите в които една компания трябва да се „помества”, за да спечели тяхното доверие и бъде техен партньор, и представиха актуалните си проекти през годината.

Компаниите, които инвестират в зелени политики представиха своя опит и посочиха мотивите и ползите си да бъдат зелени:

„Ей и Ес” Гълъбово очертаха различните инициативи (от изграждане на преработвателно депо, до подобряване на инфраструктурата и редица образователни екопроекти), които реализират на територията на Стара Загора и в региона.

GLOBUL разкриха какво е да си „зелен” оператор във всички детайли от ежедневната работа до реализиране на глобалната концепция, която позволява намаляването на отпечатъка от дейността им върху околната среда, а „Одисея Ин” представиха своя форум „Зелени дни”, който промотира зеления начин на живот, зеления бизнес и отговорният туризъм по един атрактивен и нестандартен начин, все повече привличащ последователи.