Предстои конференция на тема „Вдъхновената филантропия – как да въвличаме околните и да оставим следа”

13.09.2012 | Новини

Българско училище за политика „Димитър Паница” и Български дарителски форум организират конференция на тема „Вдъхновената филантропия – как да въвличаме околните и да оставим следа”. Целта й е да представи и обсъди различни практики при популяризирането на филантропията в България и начините по-ефективно да въвличаме обществото в комуникацията на деинституционализацията и социализацията на децата от институциите.

Конференцията ще бъде на 01 октомври (понеделник) от 10:00 до 14:30 ч. (с регистрация от 9:30 ч) в зала „Александър” на гранд – хотел „Радисън Блу”, пл. „Народно събрание” 4.

По време на конференцията ще бъде представена книгата на Трейси Гери „Вдъхновената филантропия. Как да изготвиш своя благотворителен план и да оставиш следа след себе си”, издавана от Българско училище за политика „Димитър Паница” и съдържаща практически съвети как по-ефективно да даряваме.
Форумът е в рамките на проектите  „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от институциите”, финансиран от Бонита тръст, и „Насърчаване на филантропията в България”, финансиран от фондация „Чарлз Стюърт Мот”.