Изложба пред „Кристал” представя 28 погледа към благотворителността

09.07.2012 | Новини

Фотографиите са номинирани в конкурса „Благотворителността през обектива”, организиран от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България.

В изложбата са представени всички номинирани автори и техните снимки, които се
състезаваха в 9 категории, сред пристигнали 350 кандидатури. Номинираните бяха определени от жури, а наградата на публиката беше определена чрез гласуване на сайта.

    

Фотографиите предлагат лични – творчески и емоционални гледни точки към теми, свързани с филантропията и „разказват” със средствата на фотожурналистиката за хора, каузи и инициативи, направили опит с различни сили и средства да променят средата около нас. Да я направят по-хубаво място за живот.

Изложбата можете да видите от днес, 9-ти юли до 23 юли в градинката пред
„Кристал”, в София, както и на сайта на конкурса „Благотворителността през обектива“.

Носителите на първите отличия във всяка една от категориите ще бъдат обявени на официална церемония на 24 юли 2012г в Art Hall VIVACOM.

Те ще бъдат публикувани и в специален каталог заедно с изданието на културно-информационния гайд „Програмата”. Изложбата „тръгва” от „Кристал”, но има намерението да пътува. Снимките ще бъдат изложени и в метростанциите
в София. През октомври и ноември експозицията ще посети и други градове в страната, след конкурс за общини, спечелили да я представят пред местна аудитория, заедно с дебат на тема „Благотворителност”.

Наградите за отличените са осигурени от спонсорите на конкурса, Райфайзенбанк и Аурубис България. В категорията «Благотворителността през погледа на децата» победителят ще получи фотоапарат от Olympus, а призьорът във фоторазказа за
благотворителността ще получи наред с паричната награда и годишен абонамент за списание „ФОТОмания”.

Изложбата ви очаква до 23 юли в градинката пред „Кристал“, разгледайте я.