Фондация „Лале“ подкрепя международна инициатива за осигуряване на мотоциклети, с които медицински работници пътуват из Африка и спасяват човешки животи

10.09.2012 | Новини

Служители на българския офис на Чартис Юръп С.А. се включват в международна инициатива за осигуряване на мотоциклети, с които лекари и медицински работници стигат по-бързо в отдалечени райони на Африка и така ежегодно спасяват хиляди човешки животи.

Дарителската част на събитието се координира от Фондация Лале, която ще издаде договор и сертификат за дарение на всеки спонсор. Можете да подкрепите инициативата с дарение от 500 лева. Средствата се набират в банкова сметка на Фондация Лале в банка ING: IBAN: BG92 INGB 9145 1001 7292 15, BIC: INGB BGSF. Всички спонсори ще бъдат представени в печатни материали, Интернет страницата на Фондация Лале и във вестник „Застраховател”. Събраните средства ще бъдат преведени на Virgin Unite като общ принос от български компании.

EngAIGers е общност на любители на мотоциклети в Чартис и Ей Ай Джи в цял свят. EngAIGers организират две пътувания на година с цел събиране на средства. И тази година стотици членове на EngAIGers в цял свят ще пътуват с мотоциклетите си по предварително определен маршрут. Повече от 500 мотористи ще потеглят в различни посоки на света в подкрепа на лекарите на мотор, спасяващи човешки живот. Целта е да се съберат $50,000 по време на първото пътуване.

В България EngAIGers организират група мотористи от София, които на 22 и 23 септември 2012г. ще пътуват до Панагюрище.

Хиляди са децата и възрастните, които лесно могат да бъдат спасени, ако до тях стигне лекар. Virgin Unite (благотворителната организация на Virgin Group) заедно с Christian Aid и подкрепа от различни организации създават Rural Transport Network, която прави възможно здравни работници да достигнат до хиляди хора, които иначе не биха имали достъп до здравни грижи и дори биха умрели.

Мрежата носи надежда, спасява човешки живот и подпомага местната икономика. Един човек на мотор за един месец покрива 400 км по лоши пътища като доставя здравни материали, услуги и съвети на месните общности; посещава 60 домакинства на месец (приблизително 450 човека!); достига до 250 нови човека на различни местни събития. Инициативата подкрепя доброволци здравни работници с мотор и им помага да доставят критично важни лекарства, здравни материали и да обучават хората в отдалечените региони. Те получават по 30 лири на месец и могат да ползват моторите за собствен малък бизнес, за да генерират по-високи доходи за семействата си и да поддържат моторите.