„Еврофутбол” с подкрепата на ФРГИ стартира програма „Спортни таланти”

20.01.2012 | Новини

Нейната цел е да бъдат подпомогнати финансово млади спортни надежди. Инициативата е част от мащабния социален проект „Печелиш и помагаш” на „Еврофутбол” и се реализира със съдействието на Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). Тя е насочена към всички индивидуални атлети на възраст между 16 и 25 години, които искат да развиват уменията си и да реализират своя потенциал. В програмата ще могат да участват и хора в неравностойно положение – параолимпийци, както и атлети с увредени зрение и/или слух.

Сумата, която е заделена за подпомагане на спортните таланти – 50 000 лева, ще бъде разпределена между минимум 10 атлети, в зависимост от стойността на представените проекти. Целта е да се подпомогнат финансово максимален брой спортисти, практикуващи индивидуални спортове за техни участия в състезания, за провеждане на тренировки, за екипировка и т. н. Това ще стане чрез конкурс, в който атлетите ще могат да кандидатстват със свои проекти. Максималната сума, която ще бъде отпусната на всеки спечелил, е в размер до 5 000 лева, като е необходимо спортистите да осигурят най-малко 20 % съфинансиране на разходите по проекта. Списъкът със спортове, които могат да се борят за финансиране наброява 67.  

Изборът на проектите, които да бъдат финансирани, ще се извърши от Група на съветниците. В нея ще участват успешни състезатели и треньори като олимпийската медалистка Евгения Раданова и световният шампион Петър Стойчев, както и представители на медийните партньори. Председател на Групата е управителят на „Еврофутбол“, Екатерина Михайлова.

Конкурсът продължава до 29 февруари. Пълната информация за правилата, документите за кандидатстване, както и списъкът със спортове, за които може да се кандидатства, ще бъде публикувана със старта на програмата на 18.01.2012 г. на корпоративния сайт на „Еврофутбол” – http://www.eurofootball.bg, вход Благотворителност, както и на сайта на ФРГИ www.rabotilnicata.bg