Деца-филантропи бяха отличени на Седмите награди „Заедно”

06.07.2012 | Новини

Вчера, на церемония в градината на Гранд хотел „София” за седми пореден път Фондация „Работилница за граждански инициативи” връчи своите награди „Заедно”.

Наградите бяха връчени от членове на журито, изпълнителният директор на ФРГИ Илияна Николова, както и заместник посланика на посолството на Норвегия г-жа  Дагфрид Йортхул.

Победителите

Най-добра кампания на НПО – Младежки обществен съвет „Тунджа” за за младежките благотворителни балове за набиране на фонд за стипендии на ученици и студенти от община Тунджа с високи постижения в образованието, спорта и културата, но с нисък социален статус

Най-ефективна кампания – VIVACOM за кампанията „Жълти стотинки”

Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО –SAP и Екообщност за подобряване на градската среда в район Красно село, София

Частен дарител с кауза – г-н Георги Стоименов за дарението за изграждане на ортопедична работилница в България.

Най-добра кампания – Райфайзен банк за кампанията „Избери за да помогнеш“

Водещият Камен Воденичаров  обяви и специалната награда, която ФРГИ връчи на тазгодишната церемония. С приза „Млад благотворител” бяха отличени 3-годишният  Марти (Мартин Йорданов) и 7-годишният му батко Гого (Георги Йорданов) за дарените от тях средства за лечението на друго малко момче – Богдан.

На церемонията се раздадоха и ежегодните награди за медии с принос в отразяването на благотворителни кампании и инициативи.

В категорията “Електронна медия” спечели информационният сайт mediapool за критично и последователно отразяване на теми, свързани с дарителството.

Добрина Чешмеджиева от БНТ грабна приза „Журналист от електронна медия”  за
документалния филм „За другите”, който отразява различни примери на
благотворителност и доброволчество в три американски града – Вашингтон, Синсинати и Атланта. От печатните медии беше наградено сп. „Форбс” за поредицата портрети на индивидуални дарители в България, с фокус върху смисъла на това успели хора да правят благотворителност и за класация, която подрежда топ-дарителите в България от миналото до наши дни.

Наградата „Журналист от печатна медия” журито присъди на Зорница Стоилова и Люба Йорданова от в. „Капитал” за поредица текстове, свързани с актуални тенденции в дарителството и CSR в страната ни.

Подробности вижте на сайта на ФРГИ.