Проведе се тринайсетата национална кампания "Бебе на годината", организирана от Чиполино и списание "9 месеца"

05.01.2012 | Новини


За тринайсета поредна година списание „9 месеца“ отличи ПОСЛЕДНОТО БЕБЕ, родено на територията на България в последните часове на 31 декември, и ПЪРВОТО БЕБЕ, родено през Новата година.
„Max Europe“  (производител на марката Chipolino) представи и проучване за навиците на потребителите на бебешки стоки. То показва показва, че само 32.6% от родителите се интересуват дали стоката, която купуват, има сертификат за безопасност и дали отговаря на изискванията на ЕС за детски стоки. Активна роля в контрола на безопасността на детските стоки има Комисията за защита на потребителите, която през миналата година е забранила за продажба в България почти 300 вида стоки, сред които 192 са столчета, колички, проходилки, детски дрехи и обувки.
Данните от проучването бяха представени на конференция, посветена на кампанията „БЕБЕ НА ГОДИНАТА“ 2012.
Според наблюденията на Иван Илчев – директор “Маркетинг и реклама“ на „Max Europe”, има проблем, свързан с детските стоки втора употреба, който придобива „епидемични“ размери за България и затова е нужна някаква форма на регулация. „Недоумение буди готовността на доста родители да купят на новороденото си бебе количка за 45 лева по онлайн обява на частно лице. В този случай никой не може да даде гаранция за състоянието на количката, как е била използвана и съхранявана“, сподели позицията си Илчев.
Повече информация можете да видите тук на сайта на списание 9 месеца: