Благотворителен маратон за деца с хронични заболявания

10.10.2012 | Новини

На 21 октомври (неделя), от 10.00 ч. маратонците от спортен клуб „Бегач“, които работят за каузата „Спорт за деца с хронични заболявания“,  ще се включат в благотворителен маратон. Той цели да популяризира нуждата от спортни занимания и физиотерапия за деца с церебрална парализа и да набере дарения за тях.

За всеки дарени 10 лева за каузата, всеки един от маратонците ще пробяга 1 км. Целта е всеки участник, завършил маратона, да събере по 420 лева. Това ще осигури 20 индивидуални и 20 групови спортни занимания за децата.

Тази форма на набиране на средства за благотворителна кауза не е нова за големите маратони, но за пръв път в България ще бъде реализирана от спортен клуб „Бегач“.

В деня на маратона ще разпознаете маратонците от СК „Бегач“ по специално изработените фланелки и ще можете да ги подкрепите лично по трасето. Стартът е пред националния стадион “Васил Левски”.

Каузата „Спорт за деца с хронични заболявания“ е обща за спортен клуб „Бегач“ и Фондация „Помощ за благотворителността в България“ (ФПББ). На 6-ти май те организираха първия по рода си „Благотворителен полумаратон край езерото“, до Панчаревското езеро.

Повече за инициативата, както и за начините, през които можете да подкрепите каузата, можете да видите на : http://www.bcaf.bg/bg/vsichki-aktualni/317-10-leva-1-kilometer