Аурубис България организира летни курсове за ученици в информационните си центрове в Пирдоп и Златица

11.07.2012 | Новини

По време на лятната ваканция, ученици от Пирдоп и Златица получиха възможността да участват в курс по английски език за напреднали, организиран от „Аурубис България”. Проектът се осъществява за първи път и е част от социално отговорната политика на компанията, насочена към развитие на образованието в региона и младите хора.

Идеята на курса е възпитаници от гимназиални курсове на местните училища, които бяха селектирани по успех, да обогатят знанията си от училище. Ръководител на обучението е англичанинът Джеймс Краучър, което е допълнително предизвикателство към учениците му. На заключителния етап от курса двамата участници с най-високи резултати, ще имат възможност да посетят летен лагер в Кипър, където в междукултурна среда да практикуват знанията си.

Аурубис България, в партьорство с Националната художествена академия (НХА), за първа година организира „Лятна арт академия за ученици” в Пирдоп и Златица.

В периода от 7 до 29 август в информационните центрове на компанията деца от първи до осми клас ще имат възможност да усвоят различни техники в областта на рисуването, моделирането и други изобразителни техники, под ръководството на студенти от 3-ти и 4-ти курс на НХА.

След края на обучението се предвижда организиране на изложба на творбите в двора на академията в София. Победителите ще получат оригинални сертификати от ректора на НХА и награди от Аурубис България.