1000 километровият благотворителен маратон “1000 Balkan Charity Challenge” набира средства за важни обществени каузи

12.11.2012 | Новини

Благотворителният маратон “1000 Balkan Charity Challenge”, подкрепен от УниКредит Булбанк, има за цел да събере средства в подкрепа на над 15 каузи.
Инициативата се провежда между 10 и 19 ноември. Участниците в маратона ще изминат разстоянието от около 1000 км. между Букурещ и София и обратно, набирайки средства, с които да бъдат подпомогнати деца в неравностойно положение, деца с увреждания и възрастни хора в домове в Румъния и България.

Според регламента, разстоянието от Букурещ до София участниците в маратона ще изминат с велосипеди, а на 13 ноември ще тръгнат обратно от София към Букурещ с тичане.

Сред състезателите са инициаторът на маратона главният финансов директор на УниКредит Тириак банк Станислав Георгиев, както и Еленко Еленков, създател на спортен клуб “Бегач”. От румънските участници, впечатление правят имената на Андрей Росу, който е бягал 7 ултрамаратона на 7 континента за 1 година и Габриел Соломон, който е 8-ми в света по ултрамаратон на закрито, изминавайки 208 км за 24 часа на пътечка в мол в Букурещ.

На 13-ти ноември, от 08:00 ч. състезателите тръгват от пл. „Света Неделя“ 7, пред сградата на УниКредит Булбанк.