За „Данон“ корпоративната социална отговорност е част от модела на работа

31.05.2011 | Брой 10, Бюлетин

Цветелина Георгиева, „Данон Сердика“

Защо инвестирате именно в образователни каузи?

За “Данон” корпоративната социална отговорност е част от модела на работа. Разбирането е, че успешният бизнес върви ръка за ръка с инвестициите в обществото. Изключително важна за нас е връзката с децата и възможностите, които те получават за развитие.

Кой е проектът, с който най-много се гордеете?

През годините сме имали различни проекти, като образователната ни програма по хранене, разработена съвместно с Центъра по опазване на общественото здраве, чиято основна цел беше да даде базова информация на децата за здравословното хранене и навици. Голям действащ проект в момента е “Активни и здрави”, съвместно с Фондация “Димитър Бербатов”, чиято основна цел да дадем възможност на децата в училищата да спортуват по-активно, което рефлектира и върху тяхното здраве.

Кои са приоритетите ви тази година?

Продължаваме с втората фаза на проекта “Активни и здрави”. 5% от цената на всеки продукт от новата ни гама, разработена съвместно с Университета по хранителни технологии и Центъра по опазване на общественото здраве отива във фонд за обновяване и изграждане на места за спорт и игра в училищата в цяла България.

Какви са промените, които регистрирате като дарители, за времето, в което вие подкрепяте тази сфера?

Може би институциите станаха по отворени за различни проекти.

Има ли нужда от различна институционална (държавна) подкрепа, за да бъдат инвестициите ви по-ефективни? Каква?

Би трябвало тези проекти и инвестиции да получават по-голяма разгласа и институциите активно да ги правят достояние на обществото.