Първият „учебник”, написан от ученици, предлага промени в системата на средното образование

01.03.2011 | Новини

Първият учебник, написан от победителите в програмата “Силен старт с Пощенска банка” беше представен на официалната церемония по награждаване на стипендиантите на програмата. Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, и отличените ученици, представиха книгата, която съдържа предложения за реформи в средното образование, и я връчиха на зам.-министъра на образованието, младежта и науката Милена Дамянова.
Авторите на най-добрите есета на тема „Как да изгоним скуката от училище?” получиха еднократна стипендия в размер на 1000 лв. в рамките на програмата, проведена под патронажа на МОМН.
В тазгодишното издание на “Силен старт с Пощенска банка” бяха отличени 51 гимназисти при общ награден фонд в размер на 51 000 лв. Традиционно инициативата се провежда под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката. Партньори на програмата тази година бяха още неправителствени организации, работещи в сферата на образованието и младите хора -Български дарителски форум, фондация „Пайдея”, Национална мрежа за децата и Асоциация „Родители“, както и на БНТ и Дарик радио.