Пикадили пуска “торбички под наем” за първи път в България

23.03.2011 | Новини

От началото на месец април безплатните полидегралексови торбички, които досега се предлагаха на касите на супермаркети Пикадили, ще се продават на цена от 5 стотинки, но всеки клиент, който си закупи такава, ще има възможност да я върне и да получи парите си обратно.
По този начин търговската верига дава възможност на клиентите си да “наемат” торбичка и сами да решат дали да я върнат за рециклиране в магазина и да получат парите, които са дали за нея, или да я изхвърлят с риск да замърсят природата.
Във всички обекти на Пикадили в страната ще бъдат поставени специални контейнери, в които клиентите ще могат да оставят използваните си еднократни торбички. Пикадили ще ги предава за рециклиране на Мегапорт ООД, и след преработка ще ги използва отново в търговската си мрежа.
Освен “торбичките под наем” Пикадили е първата верига супермаркети в България, която започва да предлага хартиени пликове на клиентите си. Цената на хартиените пликове ще бъде 50 стотинки и те ще могат да се използват многократно.
Замяната на найлоновите торбички с био-разградими, както и пълната забрана на полиетиленовите опаковки, вече стана ключова политика за отделни фирми, индустрии, както и на държавно ниво, като личната мотивация на всеки гражданин е от изключително значение. Еко-кампанията на Пикадили, започнала в края на 2008 г., насърчава именно личния избор и отговорност на всеки.