Програмата „Силен старт с Пощенска банка“ официално награди учениците с най-оригинални идеи срещу скуката в училище

01.03.2011 | Новини

Първият „учебник”, написан от ученици, предлага промени в системата на средното образование. Книгата съдържа есета на победителите в програмата „Силен старт с Пощенска банка”. Тя беше представена на официалната церемония по награждаване на стипендиантите на програмата на 28 февруари.

Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, и отличените ученици, представиха книгата и я връчиха на зам.-министъра на образованието, младежта и науката Милена Дамянова.

Авторите на най-добрите есета на тема „Как да изгоним скуката от училище?” получиха еднократна стипендия в размер на 1000 лв. в рамките на програмата, проведена под патронажа на МОМН.

В тазгодишното издание на “Силен старт с Пощенска банка” бяха отличени 51 гимназисти при общ награден фонд в размер на 51 000 лв. Традиционно инициативата се провежда под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката.

Партньори на програмата тази година бяха още неправителствени организации, работещи в сферата на образованието и младите хора – Български дарителски форум, фондация „Пайдея”, Национална мрежа за децата и Асоциация „Родители“, както и на БНТ и Дарик радио.