Третото издание на “Награди за успелите деца на България” на фондация “Димитър Бербатов” събра с около 1 000 номинации повече от предишните години

24.01.2011 | Новини

Основната цел на проекта е да създава сред младежите нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия. Наградите са доказано средство да се оценят постижения и да се поощри по-нататъшното развитие на победителите.
Всички постъпили номинации ще продължават да се обработват най-рано до края на януари. След като те бъдат разгледани и на второ ниво, имената на децата с одобрени номинации ще бъдат официално обявени и публикувани на уеб-сайта на фондацията и на проекта.
За валидни по смисъла на проекта са приемани само онези постижения, за които има издаден съответен документ (грамота, протокол, служебна бележка или др. подобен). Те трябва да са за 2010 г. и в някоя от горепосочените сфери, от участие във състезателни форуми (конкурси, олимпиади, концерти или други състезания) в България или по света. Приети са номинации и за участие в социален проект. Номинирани са и деца от българските училища в чужбина.
Проектът “Награди…” – 2010 се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката, Асоциацията на българските училища в чужбина и на UNICEF и с официалното медийно партньорство на: БГ Радио, БТА, bTV Media Group, FoxLife, в. “24 часа”, Камара за визуална комуникация и защита на околната среда, информационните сайтове Vesti.bg и Sportni.bg и www.Eurochicago.com.
За тази кампания постъпилите номинации са около 4 000 на брой, което е с близо 1 000 номинации повече от предходните две години.