Децата с най-добри постижения през 2010 г. получиха отличията на фондация “Димитър Бербатов”

02.06.2011 | Новини

Лично футболната звезда връчи призовете по време на церемонията “Награди за успелите деца на България”. Събитието събра номинираните деца, техни родители, както и партньори и приятели на фондация „Димитър Бербатов”, за да отличи победителите за 2010 година.
Димитър Бербатов връчи специалната статуетка на победителите.
В област Изкуства те са:
Мартин Йорданов от Бургас, I-IV клас; Анна Първанова от Пловдив, V-VIII клас; Пламена Георгиева от Нови Пазар, IX-XII клас.
В област Наука:
Евгени Кайряков от Пловдив, I-IV клас; Емилиян Рогачев от София, V-VIII клас; Румен Христов от Шумен, IX-XII клас и Аннабел Минкова, Лондон, Великобритания – Български училища зад граница.
В област Спорт:
Петър Божилов от София, I-IV клас; Георгия Кадоглу от Варна, V-VIII клас; Тодор Христов от Бургас, IX-XII клас и Десислава Йорданова, Шарлот, Северна Каролина, САЩ – Български училища зад граница.
Децата в специалната категория Социален проект:
Биляна Андонова от София за България и Таня Ковачка от Лондон, Великобритания за Български училища зад граница получиха почетен плакет и възможността да прекарат един работен ден с представителя на UNICEF.
Тази година се връчи поощрителна награда за социален проект на Николас- Александър Шрайф от Лондон, Великобритания за Български училища зад граница.
И за тезгодишното издание Фондацията отново има подкрепа в лицето на марката Gillette и нова подкрепа на „Награди”-те в лицето на „Данон-Сердика”. Gillette подкрепят развитието на талантите у децата в област Спорт; “Данон-Сердика” подкрепят развитието на талантите у децата в област Наука, за да могат всички те да достигат нови върхове.