Над 1000 доброволци се включиха в инициативата на Coca-Cola “Моят зелен град” 2011

20.09.2011 | Новини

Тази година кампанията обхвана общо пет локации в София, Банкя и Търговище.
Доброволците, сред които повече от 500 служители на Coca-Cola и техните семейства, взеха участие в най-мащабното до момента, четвърто издание на инициативата,  което се проведе на 17 септември. Те  събраха разделно над 800 чувала с отпадъци, боядисаха над 100 пейки в Южния парк и засадиха множество дръвчета в Търговище.
Повече от 600 деца посетиха уроците в откритите класни посветени на околната среда – част от инициативата “Моят зелен град” 2011.
От Перловската река на територията на Южния парк доброволците извадиха над 200 чувала с отпадъци и боядисаха над 100 пейки и детски катерушки. Професионални водолази извадиха 11 автомобилни гуми от дъното на езерото в кв. Дружба.
Парк “Мир и Дружба” в Студентски град бяха почистени от близо 100 служители на Coca-Cola, които успяха да съберат разделно почти 170 чувала с отпадъци от дерето, минаващо през парка.
Доброволците в инициативата в Банкя почистиха емблематичната за района 6-километрова еко- и велоалея “Пътека на здравето”, като същевременно подготвиха терена за поставяне на пейки, кошчета и информационни табели по цялата дължина на пътеката. Събраните разделно отпадъци надхвърляха 150 чувала.
Като част от инициативата „Моят зелен град” 2011 служители на компанията в Търговище засадиха дръвчета в парк “Роден кът”, а децата в града се сдобиха с чисто нова площадка за игра. Тази година за първи път в рамките на “Моят зелен град” бяха организирани уроци за деца сред природата. Над 500 малчугана посетиха откритите класни стаи на „Моят зелен град” в Банкя, Южния парк, Дружба и Търговище. В тях лектори от Българско дружество за защита на птиците и ЕКОПАК ги запознаха с интересни факти за околната среда и биоразнообразието, както и за ползата от разделното събиране и рециклирането на отпадъци.
Инициативата „Моят зелен град” се организира за четвърта поредна година от Българското дружество за защита на птиците и Coca-Cola с подкрепата на Столична община и ЕКОПАК. Фокусът й е опазване на водното богатство и биоразнообразието и намаляване на емисиите въглероден диоксид.