2011 г. AVON посвещава на борбата с домашното насилие над жените с кампанията „Говори открито за домашното насилие”

23.03.2011 | Новини

Наред с кампанията за борба с рака на гърдата „От любов към живота”, през 2011 г. основен фокус на АVON в България ще бъде кампанията за борба с домашното насилие над жени. Тя е продължение на глобалната политика на АVON за подкрепа на жертвите на домашно насилие. С посланието на кампанията „Говорете открито за домашното насилие” AVON провокира и българските жени да говорят открито по темата.
В световен мащаб домашното насилие е един от най-сериозните проблеми на съвременната жена. Според данни от проучване на „Европейското женско лоби” в рамките на Европейския съюз всяка пета жена е жертва на домашно насилие, но минимален процент от всички тях говорят за проблема. Психологическата бариера, страхът и безпомощността са основните бариери пред жертвите.
Ето защо в глобален план AVON целенасочено работи за информиране, образоване и предпазване на потенциалните жертви на насилие. Почти 80% от анкетираните жени споделят, че основните причини за домашното насилие са финансови. Един от основните фактори, който пречи на жените да се справят с този сериозен социален проблем, също е финансов.
През цялата 2011 година Андреа Джанг, Изпълнителен директор на AVON ще посети 12 световни града, където ще бъдат дарени средства на различни неправителствени организации, с цел подпомагане на жертвите на домашно насилие и техните семейства. В началото на годината Глобалният посланик на AVON, Рийз Уидърспун и Андреа Джанг, анонсираха създаването на „1-милионен фонд на надеждата” за борба с насилието срещу жените, който поставя началото на мащабен глобален проект за подпомагане на жертвите на домашно насилие.
В България от 2009 г., когато стартира набирането на средства за „Говорете открито за домашното насилие”, са продадени повече от 20 000 благотворителни продукта.