Стартира втората дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш”

21.10.2010 | Новини

Райфайзенбанк стартира втората дарителска кампания “Избери, за да помогнеш” в подкрепа на 20 общественозначими здравни, социални, културни и еко каузи. На интернет страницата на кампанията www.izberi.rbb.bg са представени тазгодишните актуални проекти на неправителствени организации, болници, Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната, природни паркове и др., които се нуждаят от финансиране.
Създадената интернет платформа позволява на сайта да се направи дарение директно онлайн по сметка на избрания благотворителен проект, чрез системата за разплащания Pay.dir.bg или чрез интернет банкирането на Райфайзен. Новост през тази година е възможността дарения да се правят и чрез SMS – благодарение на системата Единен дарителски номер в България (DMS), администрирана от Български дарителски форум и фондация “Помощ за благотворителността в България”.
Служителите на Групата Райфайзен в България са включени в кампанията “Избери, за да помогнеш”, като те ще направят лични дарения по избрана от тях инициатива. За всяко направено от тях дарение, независимо от сумата, Райфайзенбанк ще добавя по 100 лв.
Сайтът www.izberi.rbb.bg ще остане активен и след публичното отчитане на набраните средства по време на втората кампания “Избери, за да помогнеш“, което ще се проведе в края на януари 2011 г. На сайта ще се поместват и отчетите на организациите в кампанията, за това как са изразходвали дарените средства.